¡Por fin podrás compartir coche para venir a la universidad!

Objectiu de

#UBCarpool

Sostenible

Gràcies a una aplicació per compartir cotxe

Assequible

Democratitzant el vehicle privat posant a disposició una plataforma sense comissions

Ets passatger?

Estalvia temps a un preu assequible!

Ets conductor?

Estalvia diners i emissions compartint cotxe!

Vols compartir cotxe?

I estalviar diners, temps i emissions?

Ets conductor?

Aconsegueix 10 € de gasolina per cada 10 viatges que facis.

Pots aconseguir fins a 20 € en vals de gasolina mensualment.

Coneix Hoop Carpool

L’app líder de cotxe compartit a Espanya per a empreses, universitats i ajuntaments

Dubtes generals

Què és Hoop Carpool?

Hoop Carpool ofereix la possibilitat que les persones que es desplacen diàriament als mateixos llocs, viatgin amb el mateix cotxe. Ho fa a través d’una app que posa en contacte conductors i passatgers, perquè comparteixin els trajectes habituals amb cotxe.

Junts optimitzarem l’ocupació dels vehicles per fer-ne un ús responsable.

En què consisteix la iniciativa #UBCarpool?

La Universitat de Barcelona posa a disposició de la comunitat UB l’app de Hoop Carpool: una aplicació mòbil senzilla per compartir cotxe en els desplaçaments a la universitat.

Amb qui puc compartir cotxe?

Pots compartir cotxe amb tots els usuaris de Hoop Carpool de la teva universitat i d’empreses pròximes a la universitat.

Cal tenir cotxe?

La disposició del cotxe determina si ets passatger o conductor. Hoop Carpool és una app d’economia col·laborativa, és a dir, pretenem optimitzar els recursos disponibles. Per tant, Hoop Carpool no posa vehicles a disposició de l’usuari. Si tens cotxe, pots ser conductor i portar-hi passatgers. Si no tens cotxe, pots ser passatger i unir-te al vehicle d’un usuari que comparteixi la teva ruta i horari.

Com puc crear un compte a Hoop Carpool?

Crea el teu compte Hoop Carpool amb l’opció «Registra’t» de l’app mòbil. Ho has de fer mitjançant el teu número de telèfon i introduir-hi el correu de la universitat.

Política d’assetjament i agressions

Cal registrar-se amb el codi que tenim els diferents centres; d’aquesta manera, en pertànyer a una comunitat és molt més fàcil fer el seguiment de tota actuació fora de les normes. El xat entre conductor i passatger es registra a l’aplicació, en el cas d’haver de recórrer a una denúncia. A més, la plataforma té un espai per denunciar possibles conductes inadequades: Menú > Contacta amb nosaltres

Política de privacitat

L’aplicació no demana als usuaris dades com el pis o porta del domicili, de manera que els altres usuaris no tenen accés a cap dada privada.

Impostos. Es considera que el conductor té una activitat econòmica sense llicència i ha de declarar cada any que té aquests ingressos?

Hi ha un mínim establert per Hisenda. Si se supera aquest mínim, cal declarar-lo. En aquest cas, el preu recomanat del trajecte és de 10 cèntims per quilòmetre, per la qual cosa és bastant improbable depassar aquest límit. Es reparteixen les despeses per compartir cotxe, no hi ha comissions per als usuaris i es basa en l’economia col·laborativa, per la qual cosa no hi ha ànim de lucre.

Com puc parlar amb Hoop per comunicar un acompanyament que no es fa?

L’aplicació té una pestanya que et deriva a un whatsapp que es controla constantment. Vegeu Menú > Contacta amb nosaltres.

Puc utilitzar l’aplicació sense haver de donar el meu número de telèfon al conductor?

Pots escriure al xat per parlar amb l’usuari i així pots utilitzar l’aplicació sense proporcionar el número de mòbil.

Iniciativa #UBCarpool

En què consisteix la iniciativa #UBCarpool?

La Universitat de Barcelona posa a disposició de la comunitat UB l’app de Hoop Carpool: una app senzilla per compartir cotxe en els desplaçaments a la universitat.

Com sé qui és de la UB?

A l’hora de registrar-t’hi hauràs d’introduir el correu de la universitat. En el teu perfil apareixerà que pertanys a la Comunitat de la UB. Podràs assegurar-te’n perquè els colors de l’aplicació seran els mateixos que els de la universitat. Així, podràs veure en altres perfils si també són estudiants de la UB.

Si soc passatger…

On m’han de recollir?

En l’aplicació hi apareixeran les rutes òptimes per poder recollir-te des del punt d’origen del conductor. En l’aplicació hi podràs trobar un xat de contacte per acordar hores i llocs amb el conductor.

Com pago al conductor?

El pagament és automàtic a través de l’app. La quantitat que el passatger ha de pagar pel trajecte passarà del seu moneder.

Si soc conductor…

Quin preu poso?

El preu per quilòmetre que Hoop recomana als conductors és entorn de 0,10 €/km. El preu final del trajecte el defineix el conductor i pot estar una mica per sobre o per sota del que és recomanable.

Quins incentius tinc per compartir el meu cotxe?

Sabem que la gasolina cada vegada és més cara. Per això Hoop t’anima a compartir el teu cotxe. Per cada 10 viatges, et regalem un val de gasolina per 10 €. Si arribes a 20 viatges compartits, et podràs emportar 20 €. Aquest repte és mensual i no acumulable.

Com puc compartir cotxe amb Hoop Carpool?

Verifica el codi

-Ves a Menú > El meu Perfil > Empresa/Uni/Municipi > Insereix el codi de la teva universitat

L’app es personalitzarà amb els colors de la teva universitat!

Crea la rutina

-L’app sempre et mostrarà els viatges dels 7 dies pròxims

-Configura les adreces de CASA i UNIVERSITAT

-Tria els dies en què es repeteix el trajecte

-Si és un trajecte d’anada i tornada crea una nova rutina

Necessites ajuda? Contacta amb nosaltres

Ves a Menú > Contacta amb nosaltres